Oostenrijk en Duitsland - Reisverslag uit Emmerich, Duitsland van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu Oostenrijk en Duitsland - Reisverslag uit Emmerich, Duitsland van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu

Oostenrijk en Duitsland

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Teja

25 September 2010 | Duitsland, Emmerich

Oostenrijk: We willen wel even wat anders dan tolroutes en gaan direct na de grens van de grote weg af. We rijden onder Wenen door en vanaf Wiener Neustadt volgen we een prachtige route door de bergen via Mariazell tot aan Liezen. We zijn er de hele middag zoet mee, maar het is echt één en al natuurgebied waar we doorheen rijden, het weer is prachtig en door de bergen is weinig verkeer. Gelukkig is er in Liezen een camperplek, die vinden we voor het gaat schemeren. We staan met nog wat andere campers bij een tennishal. Ook woensdag nog steeds prachtig weer. ‘s Morgens nog wel wat mist in de bergen maar langzamerhand steeds meer zon en weer prachtige vergezichten op weg naar Salzburg. Daar zijn we rond koffietijd en we vallen met onze neus in de boter, overal feestelijke activiteiten zoals muziek, straattoneel, mensen in historische kostuums, kraampjes met streekproducten en andere interessante artikelen en natuurlijk een gezellige drukte. Het blijkt een feest te zijn ter ere van de beschermheilige van de stad. Bovendien is het stadje van zichzelf al een bezoek waard vanwege de vele prachtige gebouwen en de geschiedenis. Het heeft een hoog Mozartgehalte, we komen langs een huis waar hij gewoond heeft en wat nu een museum is, er staat een standbeeld van hem, zijn muziek klinkt uit sommige gelegenheden en overal zijn de chocolaatjes te koop die naar hem genoemd zijn. We komen ook en prachtige levensgrote barometer tegen. We genieten van de zon en de stad tot ver na de middag. Dan doen we een paar boodschappen en rijden de stad uit, op weg naar Duitsland. Hier rijden we weer over de snelweg, eten wat en rijden tot een eind voorbij München. We zoeken een camping op en staan daar nog voor 18.00 uur. Het is nog lekker om buiten te zijn en we wandelen naar de supermarkt vlak naast de camping. Als de zon onder is wordt het snel fris. Donderdag begint weer stralend en het is heerlijk om te reizen. ’s Middags kunnen we nog lekker buiten lunchen op een plaats met een mooi uitzicht over de dalen. We schieten al aardig op, we stoppen iets ten oosten van Koblenz op een camperplek. We moeten nu wat verder lopen voor de boodschappen maar dat is met zo’n lekker zonnetje geen straf. Helaas slaat het weer in de loop van de avond om, het gaat flink regenen en onweren en helaas regent het vrijdagmorgen ook stevig. Het rijden is nu veel minder leuk. We zijn in de loop van de middag in de buurt van Arnhem. Het weer is al wel wat beter, maar steeds als we even denken aan nog een overnachting gaat het weer regenen. We rijden dus maar door en we zijn voor 16.00 uur in Schiedam, waar het zonnetje inmiddels volop schijnt. Dat is prettig bij het leeghalen van de camper en het boodschappen doen daarna. We hebben aardig zo’n 6000 km achter de rug, dat is de camper aan te zien. Er is een flinke poetsbeurt nodig om die weer toonbaar te maken.

Teja

Nu ik gestopt ben met werken gaan mijn man (Aart) en ik reizen maken met onze camper. In april vertrekken we voor 6 weken richting Portugal en in maart gaan we eerst nog even naar Frankrijk. Maar ook in Nederland zijn we nu en dan op stap en als we iets interessants meemaken volgt daarvan verslag. We hopen dat nog veel reizen zullen volgen maar die zijn nog niet gepland. Op de website wil ik vertellen waar we zijn en wat we zien en meemaken. De leerlingen van de school waar ik gewerkt heb (De Taaltuin in Schiedam) kunnen zo volgen waar ik heen ga en wat er allemaal in Europa (en later ook daarbuiten) te zien is.

Actief sinds 16 Feb. 2008