naar Frankrijk - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu naar Frankrijk - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu

naar Frankrijk

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Teja

26 Maart 2008 | Frankrijk, Parijs

23 maart: We vertrekken rond het middaguur, er is weinig verkeer dus we rijden heel relaxed. In België is een leuke propaganda voor "ritsen" te zien op borden langs de weg. Bij Brussel zien we het atomium, goed idee, daar moeten we nog eens gaan kijken. De vorige keer is jaren geleden, het was toen nogal verslonsd. Inmiddels moet het gerenoveerd zijn.Het komt op mijn lijstje van "te bezoeken".Onderweg lunchen we in de camper, we genieten van thee en koffie en snoepen paaseitjes (ook nog een soevenier van mijn afscheid). Voorbij Brussel is er steeds meer natuur om van te genieten met overal ontluikend groen, afgewisseld met heuvelende landbouwgronden, ook overdekt met een groen waas. Om 15.30 uur passeren we de Franse grens. Het zicht is helder, er schijnt een vriendelijk zonnetje en er zijn mooie wolkenluchten. Vanaf en afstand van 20 km zien we Laon al liggen. Daar staat echter ook een sneeuwwaarschuwing (voor 's avonds)op de borden en daarom rijden we door tot we Parijs achter ons gelaten hebben. Vlakbij Nemours zoeken we een plekje maar er is geen echte camperplek, dus gaan we op zoek naar een camping. We vinden er één vlak langs de rivier la Loing maar deze gaat pas 1 april open. Het is een heerlijk rustig weggetje met toch wat bewoning in het zicht dus we parkeren vlak naast de ingang. We eten, drinken nog wat en na een poosje lezen en puzzelen gaan we genieten van onze nachtrust.
24 maart: De regen was het enige geluid wat we vannacht gehoord hebben maar nu is er weer een heerlijk zonnetje. We gaan weer op pad, om 12.00 uur rijden we de Auvergne al binnen. Langzamerhand zien we steeds meer sneeuw in de berm en op de velden. Inmiddels is de zon niet meer zichtbaar door het grauwe wolkendek. Af en toe valt er ook natte sneeuw en soms is er dan weer even een zonnetje. Gelukkig kunnen de sneeuwkettingen op hun bergplaats blijven en bereiken we zonder ongemak La Chazotte {een gehuchtje dat bij het dorpje St Jacques d'Ambur hoort). Hier is alles (behalve de weg) bedekt met sneeuw.
25/26 maart: De sneeuw verdwijnt als......? Juist,sneeuw voor de zon. We doen boodschappen, luieren, lezen en wandelen.

• 27 Maart 2008 - 10:34

Arja:

Hoi Aart en Teja,

Fijn dat de sneeuwkettingen op hun plek konden blijven en dat jullie een goede reis hebben gehad. Nemen jullie na de vakantie het zonnetje mee naar Nederland ;-)?

Fijne vakantie!
    groetjes, Arja

• 27 Maart 2008 - 11:25

Betty:

Wij klussen hier wel verder!! Geniet er maar lekker van. Hier verwachten we deze week ook hogere temperaturen. Zou het voorjaar dan echt beginnen?
    Vrijdag 4 april komt de schoolfotograaf. Dat wordt weer een heel geregel voor Elly. Ik zal je de teamfoto opsturen als je dat leuk vind. Groetjes aan Aard!
    Betty

Teja

Nu ik gestopt ben met werken gaan mijn man (Aart) en ik reizen maken met onze camper. In april vertrekken we voor 6 weken richting Portugal en in maart gaan we eerst nog even naar Frankrijk. Maar ook in Nederland zijn we nu en dan op stap en als we iets interessants meemaken volgt daarvan verslag. We hopen dat nog veel reizen zullen volgen maar die zijn nog niet gepland. Op de website wil ik vertellen waar we zijn en wat we zien en meemaken. De leerlingen van de school waar ik gewerkt heb (De Taaltuin in Schiedam) kunnen zo volgen waar ik heen ga en wat er allemaal in Europa (en later ook daarbuiten) te zien is.

Actief sinds 16 Feb. 2008