week 29
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
20 Juli 2009 | Frankrijk, La Chazotte
Week 29: De week begint met een grandioos verjaardagsfeest. Hilma is 50 jaar geworden en dat wordt gevierd met veel familie, vrienden en kennissen. Bij de brunch zitten we met 40 man/vrouw aan een enorme tafel en de hele dag en avond duurt het feest voort. Het is reuze gezellig, we eten heerlijk en er zijn allerlei leuke acts van familie en vrienden, ’s avonds komen ook de buren, zodat we onze Franse conversatie weer eens kunnen oefenen. Het is al maandag als we weer naar La Chazotte vertrekken. Het weer is nog erg warm en ‘s middags gaan we lekker zwemmen. Dit jaar is er geen afgescheiden zwemgedeelte (alleen voor de kleintjes is er een afscheiding) en strandwacht. Zwemmen is voor het eerst in al die jaren voor eigen risico. We maken er meteen gebruik van en zwemmen naar de overkant, het water is verrukkelijk. Halverwege de week vertrekken Arja en Mattijs voor een tochtje van enkele dagen met de motor. Inmiddels heeft Mattijs in de nok een wespennest ontdekt en woensdagavond ga ik dat verpakt als een soort maanmannetje (vrouwtje) met een spuitbus te lijf. Donderdag is er ineens weer een met lijnen afgebakend zwemgedeelte in het meer en wel borden maar geen vlag of strandwacht, vreemd… ‘s Avonds slaat het weer om, prachtige wolkenpartijen, onweer (in de verte) en daarna regen, ook op vrijdag. Aart blijft oogsten uit zijn tuintje, we eten inmiddels nieuwe aardappels, we hebben al boontjes gegeten en er was weer een courgette groot. De druiven beloven dit jaar voor het eerst ook wat goeds, waarschijnlijk dankzij de zeer forse regenbuien die ook de bramen ineens hebben doen zwellen. Zaterdagmiddag komen Arja en Mattijs weer terug. ‘s Avonds zouden we naar het vuurwerk in Pontaumur maar we zijn allemaal zwak, ziek of moe, dus we blijven lekker op de bank hangen.