inpakken en wegwezen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
23 April 2008 | Frankrijk, Payrac
Zondag: gisteravond hebben we alles gepakt dus we zijn snel op weg. We rijden eerst nog even langs Barendrecht om vandaar wat overcomplete “kunst” mee te nemen voor La Chazotte. Nadat we uitgezwaaid zijn zetten we koers richting België. Helaas valt het weer een beetje tegen, het is nogal heiig. Maar bij de grens wordt het beter, af en toe breekt de lucht en verschijnt er een flauw zonnetje en om 11.30 uur zien we zowaar blauwe lucht. Alle loofbomen langs de weg zien er mooi uit met hun ontluikende bladeren in lichte tinten. We rijden via Bouillon en om 14.30 uur passeren we de Franse grens. Twintig minuten later rijden we een Ford focus met caravan voorbij, onze (schoon)zus en zwager die de komende tijd onze reisgenoten zijn. Om 16.00 uur zijn we op de camping in Val de Vesle en een kwartier later arriveert de familie, we kunnen in het zonnetje thee drinken.Opvallend onderweg: veel grijze koppen in campers of auto met caravan, zelf (4 mens sterk) horen we natuurlijk ook bij die categorie.
Maandag: zoals het weerbericht voorspelde:bewolkt en regen. We houden bij een benzinestation koffiepauze en als we weer wegrijden blijkt onze snelheidsmeter niet meer te werken. De eerste de beste garagehouder die claimt alle merken te repareren kan ons niet helpen, hij kijkt even in één van de zekeringenkastjes en vertelt dat we aan de diagnostiek moeten bij de dealer. We hebben een complete lijst van Europa bij ons maar als we de eerstvolgende op de tomtom in programmeren is het adres onbekend. Eenmaal in Troyes aangekomen blijkt de dealer ook niet via de reclameborden te vinden, op dat adres is geen dealer meer en het andere is waarschijnlijk te nieuw voor de tomtom. Bellen met de dealer in Nederland levert ook geen bruikbaar nieuws op. Een volgende dealer vinden we wel maar daar krijgen we te horen dat onze klacht niet urgent is omdat we kunnen rijden, 3 à 4 dagen wachttijd hebben we er niet voor over. Een Citroën dealer kan ons ook niet helpen en raadt ons aan op de toerenteller te letten om onze snelheid in te schatten. Dat doen we al maar met alle snelheidscontroles tegenwoordig zijn we toch wat benauwd voor een misser. De laatste dealer die we zoeken zit te ver van de route en we laten het zo, tenslotte geeft de tomtom waarschuwingstonen bij radarcontroles en ook een hoorbaar sein als we de toegestane snelheid overtreden. Inmiddels hebben we aardig wat tijd verloren en Jaap belt om te melden dat de geplande camping gesloten is. Wij zijn op weg naar hen toe, ze vullen de tijd met een theepauze. In optocht rijden we dan nog een stukje door. We vinden in Dornes een schitterend campinkje aan een etang en zijn de enige gasten. Het is er beeldschoon en doodstil op het concert van een legioen kikkers na. Gelukkig zitten ze niet in het water vlak voor onze neus, uit mijn jeugd weet ik nog hoe doordringend kikkergekwaak in de nacht kan klinken. ’s Morgens worden we gewekt met lieflijk vogelgezang.
Dinsdag: we rijden richting Moulin, het eerste deel van de weg is een vervolg op de mooie natuur waarin we afgelopen nacht kampeerden. Nog meer vismeertjes en gevarieerd bos. Gisteravond heb ik de instellingen van onze tomtom gewijzigd zodat deze nu ook de rijsnelheid + de limiet aangeeft, een heel geruststellend gevoel. Het weer verslechtert en als we in La Chazotte zijn blijkt dat we niet hoeven te blijven om het gras te maaien, dat wordt met dit weer niets. We lossen de schilderijtjes en rijden door naar Pontaumur. daar zien we Jaap en Annie weer en we stemmen af waar we heen zullen gaan. Als we in Egletons aankomen regent het pijpenstelen. We doen er boodschappen en onder het genot van een kopje thee in de camper besluiten we door te gaan. Rond 19.00 uur zijn we dan in Payrac (departement Lot). Daar vinden we een prima camping en gelukkig is het ook inmiddels droog.
Woensdag:Het weer is wat beter en we besluiten een dagje te blijven. We zijn lekker lui, komen laat op en de ochtend is al bijna om als we een wandelingetje gaan maken. 's Middags maken we een uitstapje naar Rocamadour. De bouwsels tegen de rots zijn indrukwekkend, verder valt het wat tegen maar we vermaken ons met een leuk wandelingetje. 's Avonds gaan we op de camping uit eten, mmmmm, heerlijk gegeten en tenslotte gaan we in de kantine nog een poosje de digitale snelweg op. We checken onze mail, en zowaar, zelfs mijn moeder heeft onze site bezocht (in de bibliotheek) en een mailtje achtergelaten. Leuk ma!!!! Morgen gaan we verder richting Spaanse grens, we verwachten mooi weer.
23 April 2008 - 20:10
Joke En Kees:
Leuk om julie verslag te lezen.
Zo te lezen hebben wij het de afgelopen dagen beter getroffen met het weer,droog en veel zon.Ma is goed de "bruiloft" doorgekomen,was wel moe de andere dag, maar ze had het niet willen missen.
Wij wensen jullie veel reis plezier
Groetjes -
24 April 2008 - 07:22
Remko:
Tjonge jonge, soms zou je willen dat je ook met de vut was... volgens mij is zo'n site alleen bedoeld om anderen jaloers te maken ;-)
Ben benieuwd naar de rest van de reis!
Robbin zei vanmorgen zeer herkenbaar "papa", maar Leontien wil er nog niet aan...
Groeten,
Remko -
24 April 2008 - 20:17
Jan En Elly:
Het begin van jullie reis zat dus niet zo erg mee, maar fijn om te lezen dat het toch weer goed kwam. Wij zijn net terug uit Parijs. Ook daar wisselend weer, maar wel erg leuk. Wij hebben ook genoten van de trouwdag van Mattijs en Arja.
Groetjes en veel plezier verder. -
29 April 2008 - 12:39
Mama:
waar zyn jullie nu leuk dat annie en jaap er ook zyn groetjes en nog een fyne vacantie groetjes moeder