Geen winterslaap
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
31 Januari 2010 | Nederland, Schiedam
Januari 2010: We houden geen winterslaap maar zijn al van voor de kerst in Schiedam, dus we hebben geen reisavonturen te melden. We hebben onze 39e trouwdag en de feestdagen gevierd en daarna zijn we het nieuwe jaar ingerold. De eerste maandag van 2010 begon voor mij heel ouderwets, met een vroeg aflopende wekker, daarna een ritje door het donker naar school, stoeltjes en materialen klaarzetten, het dagprogramma nog even doornemen, (oud)collega’s begroeten en daarna kleuters (en hun ouders). Toen dat allemaal voorbij was een kringgesprek met de kleuters en daarna was het al weer heel vertrouwd. Twee weken heb ik een groep 1/2 op de Taaltuin gedraaid en ik vond het heel leuk om te doen, de kinderen waren lief en enthousiast en de collega’s weer gezellig als vanouds. De tweede maandag boften we ook weer, niet alleen veranderde de sneeuw Schiedam voor de zoveelste keer deze winter in een plaatje, maar het was geweldig om weer eens met kleuters sneeuwballen te gooien (en ze lekker met sneeuw te wassen). Het vervolg van de maand was wat minder, 10 dagen ziek en snotterend, maar dankzij een kuurtje kwam ik ook dat weer te boven en kon ik nog wat vrijwilligerswerk op school doen. De laatste werkdag van januari hielpen we Remko met het verhuizen van zijn bedrijf en zaterdag de 30e gingen we met de familie Schrijver ons gezamenlijke verjaarscadeau in Spijkenisse opeten. Helaas weigerde mijn toestel toen ik dit heuglijke feit op de foto wilde vastleggen.