maart 2010
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
24 Maart 2010 | Nederland, Schiedam
In maart fietste ik ‘s morgens weer heel wat keertjes als vanouds naar school, om o.a. bij de groepen 6 in te vallen. Bij de groep 6 waar ik op maandag werkte, werd er meegedaan aan een dansproject met als thema “De Middeleeuwen” en als afsluiting was er een excursie naar het archief, we hoorden veel over het kasteel van Aleida, de leerlingen mochten met echte ganzenveren schrijven, daarna kregen we een rondleiding in de ruïne van het kasteel en tenslotte kwam de dansjuf en alle meisjes mochten als een echte jonkvrouw en de jongens als ridder een hofdans opvoeren. Daarna werden de mooie hoeden ingeleverd en mocht iedereen met de “zwaarddans” meedoen. Bij de groep van vrijdag was het programma wat minder spectaculair, maar op één vrijdag kwam Chantal (collega) een creales geven en dat was een groot succes. Ze liet de leerlingen een fantasiebeest van klei maken en leerde hen technieken om het dier hol van binnen te maken en om alle ledematen en uitsteeksels goed vast te maken. Het gaf leuke resultaten waar de leerlingen terecht trots op waren. En ik stak er ook weer wat van op. Het blijft boeien, onderwijs. Familiebezoeken kwamen ook regelmatig voor. Er waren wat verjaardagen van schoonzussen en Karsten werd 6. Leontien had weer erg haar best gedaan op een speciale taart, hij kreeg een mooi (en lekker!!) kasteel met echte kantelen en een vuurspugende draak op het te bewaken. We gingen ook een dagje naar Apeldoorn. Fajah wordt al een echt dametje. Orpheo wilde heel graag laten zien dat hij al goed overweg kan met een skateboard, hij rijdt inderdaad al tegen een hellinkje op. Verder hebben we gezellig gekletst en lekker gegeten. De dag vloog om, het was super gezellig. Ons vertrek naar Frankrijk moest wat dagen uitgesteld worden. Een ziekenhuisopname van een dierbaar familielid bracht schrik teweeg, maar inmiddels zijn de berichten geruststellend. We hopen donderdag de 26e te vertrekken.