Nog een tocht - Reisverslag uit La Chazotte, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu Nog een tocht - Reisverslag uit La Chazotte, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu

Nog een tocht

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Teja

17 September 2009 | Frankrijk, La Chazotte

07-09-09 We beginnen de week met een dagje slenteren op een soort woonbeurs in Clermont-Ferrand. We kijken bij kachels, rolluiken en zonneschermen (voor de dakramen), garages, carporten en natuurlijk de nodige handige apparaten die we toch maar niet kopen. Dinsdag werken we weer aan de parkeerplaats, Aart haalt mest bij Janine (onze buurvrouw met een boerderij), maait gras en ik verstook een enorme berg onbruikbare restjes sloophout en dat alles op de heetste nazomerdag deze week (32° C). Woensdag maken we nog wat klussen af. Donderdagmiddag sluiten we het huis weer voor een paar dagen af en vertrekken richting Bordeaux. Langs de N21 vinden we een perfecte camperplek vlakbij Chalus (tussen Limoges en Perigueux). Alles wat we maar wensen is er, keurige openbare toiletten, een stalletje waar je ‘s morgens vers brood kunt halen en een uitgezette wandeling langs een natuurpad. Bovendien is het ook nog eens perfect weer en kunnen we lekker buiten eten. We hebben dus de andere morgen geen haast om te vertrekken en na ons wandelingetje en de koffie gaan we pas weer de weg op. Onderweg hebben we nog een paar pauzes(met pootje baden in de Isle) en aan het eind van de middag zijn we bij Bruno en Evelyne. Het is weer super gezellig en we worden heerlijk verwend met eten en drinken (mmm, die Sauternes). Nouschka en Veda (de honden) zijn ook enthousiast dat we er weer zijn. Zondag na het ontbijt gaan we weer op weg terug maar eerst rijden we nog naar Blaye, behalve beroemde wijn is er ook een prachtige citadelle, gebouwd door de beroemde Vauban in de 17e eeuw. Na een uitgebreide bezichtiging gaan we dan echt op weg richting Auvergne. We vinden weer een camperplek langs de N21, maar nu wat dichter bij Perigueux want Aart wil graag Studio Sport kijken dus stoppen we al rond 18.30 uur. En nog steeds is het heerlijk warm nazomerweer. Maar helaas, Maandag (14-09-09) begint fris en hoe verder we naar het noordoosten gaan hoe kouder het wordt. Als we boodschappen gaan doen halen we zelfs de jassen te voorschijn. Rond theetijd zijn we in La Chazotte, maar het is nog maar 14°C, brr.

Teja

Nu ik gestopt ben met werken gaan mijn man (Aart) en ik reizen maken met onze camper. In april vertrekken we voor 6 weken richting Portugal en in maart gaan we eerst nog even naar Frankrijk. Maar ook in Nederland zijn we nu en dan op stap en als we iets interessants meemaken volgt daarvan verslag. We hopen dat nog veel reizen zullen volgen maar die zijn nog niet gepland. Op de website wil ik vertellen waar we zijn en wat we zien en meemaken. De leerlingen van de school waar ik gewerkt heb (De Taaltuin in Schiedam) kunnen zo volgen waar ik heen ga en wat er allemaal in Europa (en later ook daarbuiten) te zien is.

Actief sinds 16 Feb. 2008