vervolg augustus
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
27 Augustus 2010 | Frankrijk, Parijs
Tweede helft augustus: Woensdag (18-8) gingen we weer direct hard aan de slag. We hebben de garagedeuren zelf gemaakt en ook de (gekochte) achterdeur en het raam moesten er nog in. Dat alles kostte weer menig zweetdruppeltje. Gelukkig was er ook nog wat tijd voor ontspanning. Woensdagavond gingen we met Hilma, René en hun gasten naar Murol. Daar zou in het kasteel een groot spektakel plaatsvinden. Helaas viel dat een beetje tegen, het was een soort diashow op de kasteelmuren terwijl het verhaal vertelt werd van Guillaume de Murol die leefde in de tijd dat er twee pausen waren die elkaar bevochten. Vooraf was verteld dat de opbrengsten van de voorstellingen gebruikt worden om het kasteel in stand te houden en te herstellen, wel nodig ook zagen we. Af en toe werd het verhaal onderbroken door het naspelen van een scène, er renden dan ineens Middeleeuwers op paarden rond die brandende fakkels in het kasteel wierpen of ridders te paard hielden een gevecht. Jammer genoeg duurden die stukjes spektakel maar erg kort en waren de zitplaatsen erg benauwd en hard zodat we blij waren dat we weer in een luxe auto naar huis konden. Vrijdagavond kwamen Arja en Mattijs langs , ze waren vanuit de Languedoc op weg naar Nederland en onderbraken hun thuisreis tot zondagmorgen. Mattijs kon zodoende nog helpen bij het sjouwen en stellen van de zware garagedeuren. Zaterdagmiddag hebben we gevieren weer heerlijk (naar de overkant) gezwommen. Zondagmorgen was het weer vroeg dag, we stonden net na zevenen alweer te zwaaien. Maandagavond zijn we (voor een tijdje) klaar met de garage, deuren en ramen kunnen dicht en ook de laatste randen tussen dak en wanden zijn gedicht. Bij een volgende reis gaan we proberen dakgoten aan te leggen. Verder zijn we druk met opruimen, oogsten en verwerken van de oogst. Hier en daar verricht ik ook nog wat (dringend nodig) verfwerk. Woensdag gaan we nog een keertje gezellig buurten en eten bij Hilma en René. Donderdag is het zover, we vertrekken richting Roemenië. Nog zo’n 1850 km te gaan voor we aan de Roemeense grens zijn. Als we ‘s middags vertrekken waait er een ontzettend warme wind, we zijn heel blij met de airco in de auto. We overnachten een eindje voor Lyon, het is nog steeds smeltend heet. ´s Nachts begint het te regenen en koelt het gelukkig een beetje af. We zijn nu op weg naar Chambéry en vandaar gaan we richting Italiè.