Invallen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
03 April 2009 | Nederland, Schiedam
Na Wenen was dit weer een erg rustig weekje op vrijdag na. Toen mocht ik invallen bij groep 7. Dat heb ik weer met veel plezier gedaan. Na het Jeugdjournaal en een pittige rekenles (breuken optellen en aftrekken en daarvoor eerst gelijknamig maken, het gemiddelde berekenen en de oppervlakte van driehoeken) gingen we naar het gymlokaal. Daar verzorgden twee mensen van Tos een leuke basketball les, ook voor mij leerzaam want ik had bv nog nooit gehoord van een second dribbel. Er werd ook veel aandacht besteed aan goed overspelen, de bal goed aannemen en spelinzicht. Verder hebben we ook tijd aan spelling, taal en wereldoriëntatie besteed. Vooral taal was leuk, ze moesten argumenten bij tegengestelde meningen bedenken. Ik was erg benieuwd of ze ook argumenten zouden weten te bedenken bij een mening waar ze het zelf niet mee eens waren en dat lukte, erg knap vond ik dat en het waren nog goede argumenten ook. Aan het eind van de dag was er nog tijd om de weektaak af te maken of een spelletje te doen. Ze hebben keihard gewerkt, hun eigen juf kan trots op hen zijn.
Vorige week heb ik ook nog een ochtend bij groep 1 / 2 gewerkt. Ook zij hebben toen goed hun best gedaan, meegedaan aan het kringgesprek, moeilijke taalspelletjes gedaan (groep 2: rijmen en oefenen met het langste woord), goed meegedaan met het zingen en aandachtig geluisterd naar een verhaaltje. Groep 1 kon ook al werken zonder de juf te storen (die het taalspelletje met groep 2 in de kleine kring deed), goed hoor. Een leuke en gezellige groep. Aan die dag hield ik ook nog een mooie tekening over, bedankt Zubeydenaz. Grappig om op de foto’s de concentratie van de kinderen van beide groepen te zien.