week 25/26
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
28 Juni 2009 | Nederland, Schiedam
Week 25/26: In de korte periode dat we thuis zijn hebben feestje na feestje (4 verjaardagen, een barbecue, vaderdag, en de jaarlijkse happening met de schoonzussen cq zwagers). Op de verjaardag van Aart mogen we op Robbin passen omdat Karsten die dag naar het ziekenhuis moet voor het knippen van zijn neusamandel. Robbin kan superlief spelen, driftig brullen om zijn zin te krijgen en lopend mee de supermarkt in waar hij keurig helpt de boodschappen verzamelen. Woensdag lopen we tijdens het boodschappen doen onverwacht wat Taaltuiners tegen het lijf. Juf Elsje is met 4 leerlingen onderweg naar de huiskamer van Schiedam (een sociaal en cultureel gebeuren in een grote tent). Daar zullen Ömer en Surrenth voor gaan lezen uit eigen werk, het prentenboek dat groep 7 voor groep 3 gemaakt heeft (zie ook week 16). Na de boodschappen kan ik net op tijd in de tent zijn om het optreden mee te maken. Donderdag erna ga ik al vroeg naar Barendrecht om een dag op allebei de jongetjes te passen. We hebben een heel gezellig dagje. Op de kinderboerderij toont de pauw trots zijn glorie waarbij hij haast omwaait. Robbin vindt dat beest maar niks en kijkt liever bij de konijntjes die hij stuk voor stuk wel uit hun hok wil bevrijden. Als Robbin slaapt vindt Karsten het tijd voor voorlezen en spelletjes en dan komt opa ook nog opdagen dus dan kan het grote stoeien beginnen. Zaterdag is het jaarlijkse uitje met de schoonzussen. Deze keer blijf vooral ik dicht bij huis. Eerst een tochtje met de Spido waarbij we Rotterdam en de havenbedrijvigheid vanaf het water bewonderen en vlak langs het voormalige cruiseschip “Rotterdam” varen en daarna weer terug naar Schiedam waar we heerlijk lunchen op een terras, wat rondwandelen en ons melden bij “De Bonte Koe” waar om 14.00 uur de workshop bonbons maken begint. Uitgedost met mutsjes, handschoenen en megaschorten vermaken we ons (ruim) drie uur lang met chocola en ondanks de smeltende hitte lukt het ons alle zes rond een kilo van dat lekkers fraai ingepakt mee te nemen naar de Hollandiahof. Daar wordt alles snel in de koelkast gestald en we vertrekken weer richting een terras waar we na een aperitief lekker buiten blijven zitten om te eten. Onze benen zijn heel blij met deze rust. Als het uiteindelijk te fris wordt op het terras hebben we ook ons toetje al binnen en vertrekken we weer naar ons huis. Daar worden de foto’s op de laptop gezet en bewonderd (heel attent van de medewerkers van De Bonte Koe, zij maakten heel wat fraaie foto’s tijdens ons werken), de koelkast wordt verlost van rond 4 kilo en we lopen naar het station, daar nemen de Zuidlandse schoonzussen afscheid en vertrekken met de metro en Annie en ik wachten daarna thuis op onze mannen die zich die dag in Delft vermaakt hebben. Als ook Jaap en Aart gearriveerd zijn kletsen we nog even en dan vertrekken Annie en Jaap richting Oestgeest (nadat ook zij de koelkast weer verlost hebben van het nodige lekkers). Helaas is het in deze 2 ½ week thuis niet gelukt om naar Apeldoorn te gaan, de agenda’s konden niet op elkaar afgestemd worden, we moeten het dus doen met (prachtige) foto’s van Fajah. Wat kijkt ze al wijs. Of we de komende tijd nog wat van ons kunnen laten horen lijkt onzeker. Tijdens het maken van dit stuk kreeg de laptop kuren, waarschijnlijk is de accu stuk en repareren voor we woensdag vertrekken zal waarschijnlijk niet lukken.