week 47 - Reisverslag uit La Chazotte, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu week 47 - Reisverslag uit La Chazotte, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu

week 47

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Teja

22 November 2008 | Frankrijk, La Chazotte

Week 47: Zaterdagmiddag (vorige week) konden we nog net de gevel aan de kant van de buren verven. Zelfs Aart waagde zich op een ladder om te zorgen dat het werk op tijd klaar was. Deze week werd er één van verrassingen (aangename en ook teleurstellende). Maandag begon met een aangename: de zijgevels en ook de tussenschotten werden geïsoleerd (met hetzelfde materiaal als de vloer) en eindigde met een teleurstellende: wel een trapgat maar geen trap. Kennelijk hebben we iets verkeerd begrepen. Bij de opdracht hebben we gepraat over een trap en mr Donnat vertelde dat er een standaardtrap in paste. Dat betekende kennelijk dat we daar zelf voor moesten zorgen maar daar hadden we geen moment aan gedacht. Maandag werd ook de afwerking van het hoge geveldeel voltooid. Erg mooi om te zien (vinden wij) en onderhoudsvrij. Dinsdag zijn we op trappenjacht geweest en we vonden er een bij een bouwmarkt maar…….hij paste niet in ons autootje. Gelukkig bleek een verre vriend deze keer beter dan de spreekwoordelijke goede buur want na een telefoontje mochten we de kar van de fam Jacobs lenen. Dus een 2e tochtje leverde wel het gewenste bouwpakket op. Woensdag begonnen we met de voorbereidingen voor het plaatsen. Eerst moest de deur naar de bijkeuken met post en al gedraaid worden omdat de trap deze anders blokkeert. En die klus lukte ons samen prima. ’s Middags werd er door de firma een balkonhek geplaatst zodat ook de kleinkinderen veilig zijn op het boventerras. Ook werden de rollen isolatie voor het dak keurig op maat gezaagd afgeleverd. Donderdag was het uur u, we togen na alle moed bijeen geraapt te hebben aan de klus. Helaas bleek de bouwinstructie niet overal te kloppen (was bovendien voor een trap met een rechtse draai ipv de linkse die wij gekocht hadden) en hadden we ongeveer een zaal nodig om de instructies goed te kunnen uitvoeren. We moesten improviseren en woekeren met de ruimte. Bovendien stond er ook niet vermeld dat er minstens 3 man nodig is voor zo’n klus, want het vaste (rechte) deel moest “even” omhoog gehouden worden om het draaiende deel er in onderdelen aan te monteren. Na veel gepruts om dat deel te stutten en verder te kunnen met de montage (stond ik met een trapdeel op mijn heupen gesteund te wachten tot Aart het goede stutmateriaal verzameld had), kwamen we nog veel meer problemen tegen die veel tijd en gezwoeg kostten voor ze opgelost waren en ondertussen kletterde wel 3x het net gemonteerde deel weer uit elkaar, om wanhopig te worden. Maar…..de aanhouders winnen, donderdagavond stond er een trap waarop je naar boven kon!!!!!! Gelukkig wisten we vooraf niet waar we aan begonnen. Vrijdag hebben we de trap verder afgewerkt en verankerd en daarna zijn we begonnen om het trapgat af te timmeren (zodat het geen isolatiemateriaal regent uit de open gezaagde vloer. We vinden dat we na zo’n klus wel een schouderklopje verdiend hebben.

• 22 November 2008 - 11:57

Kluskoning:

Ben trots op jullie! Kan wel zien dat jullie bij ons thuis veel hebben kunnen oefenen! Supergaaf hoe de rand van het terras is afgewerkt!! Tot snel...

Teja

Nu ik gestopt ben met werken gaan mijn man (Aart) en ik reizen maken met onze camper. In april vertrekken we voor 6 weken richting Portugal en in maart gaan we eerst nog even naar Frankrijk. Maar ook in Nederland zijn we nu en dan op stap en als we iets interessants meemaken volgt daarvan verslag. We hopen dat nog veel reizen zullen volgen maar die zijn nog niet gepland. Op de website wil ik vertellen waar we zijn en wat we zien en meemaken. De leerlingen van de school waar ik gewerkt heb (De Taaltuin in Schiedam) kunnen zo volgen waar ik heen ga en wat er allemaal in Europa (en later ook daarbuiten) te zien is.

Actief sinds 16 Feb. 2008