Wintertijd
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
20 Februari 2009 | Nederland, Schiedam
Januari/februari: Altijd een beetje een saaie tijd, ook nu. Af en toe een leuke onderbreking zoals voorlezen bij Karsten in de klas of met groep 8 van de Taaltuin op excursie naar het Jenevermuseum (op de terugweg leverde dat een compliment op van een mevrouw die vond dat de leerlingen zich onderweg zo keurig gedroegen en daar was ik het volkomen mee eens), een familie-etentje of een verjaardag. Mijn eigen verjaardag was ook een gebeurtenis met een gouden randje. Ik had om een “dagje uit” gevraagd en Aart had toen een Valentijnsarangement geboekt. Op de ochtend van de 13e gingen we met de trein naar Amsterdam. Daar werden we eerst een paar keer flink de verkeerde richting uitgestuurd maar uiteindelijk vonden we de Oudezijds Voorburgwal en bekeken de Roomskatholieke schuilkerk op de zolderetages van drie achter elkaar gelegen panden, winkelden wat, hadden uiteraard de nodige onderbrekingen om de inwendige mens te versterken (en weer droog en warm te worden na de natte sneeuwbuien) en bewonderden een replica van de bijenkorf van legosteentjes. Aan het eind van de middag gingen we weer richting Centraal station en daar kon ik een foto maken van het Victoriahotel en met eigen ogen zien wat ik in de historische roman “Publieke werken” van Thomas Rosenboom had gelezen, het hotel is echt om een paar oude panden heen gebouwd waarvan de eigenaren weigerden te verkopen voor de geboden prijs. We reden met de bus naar het hotel en rustten in de romantische kamer (bloemblaadjes, rode kussentjes en een doosje bonbons op het bed) wat uit van dit dagje cultuur, geschiedenis en vermaak. Daarna was er een heerlijk dineetje met een passend toetje voor twee personen. De volgende morgen (toen ik dus echt jarig was) hebben we verrukkelijk en uitgebreid ontbeten en zijn daarna afgereisd naar Schiedam waar ons nog een middag en avond met gezellige verjaarsvisite wachtte. Vanaf maandag kwam Orpheo logeren. Dat betekende uiteraard een wandeling langs de molens. Het lukte hem om er 3 op 1 foto te krijgen (de andere 2 waren vanaf daar wel te zien maar in een andere richting en dan nog alleen de wieken). Aangezien hij een openbaar vervoer- en Feyenoordfan is maakten we een tochtje met de tram naar het stadion waar we het museum bezochten en een korte rondleiding kregen (omdat we de officiële net mistten). Verder waren het bad en spelletjes doen zijn favorieten. Vanuit een slaapkamerraam kijkt hij altijd naar het klokkentorentje van het Stedelijk Museum en daarom gingen we daar ook maar eens binnen kijken en als afsluiting van de gezellige logeerpartij brachten we hem woensdag met de trein terug naar Apeldoorn. Donderdag was het ineens wel erg stil, maar vrijdag was dat alweer verholpen. Ik mocht een dagje invallen bij groep 8 op de Taaltuin. Het voelde als vanouds toen ik ’s morgens vroeg het schoolplein op kwam. Ik vond het leuk en gezellig om weer eens een dag les te geven en op een enkel klein incidentje na verliep de dag vlekkeloos. Ook leuk om eens gebruik te maken van het allernieuwste hulpmiddel in de klas, het activ board (een digitaal schoolbord ) waarop we naar het Jeugdjournaal en een uitzending van Looktv Schiedam keken, waaraan de leerlingen van deze groep (en groep 7) deelnamen. Een aantal leerlingen toonden hierin hun talenten (Hoelahoep, touwtje springen, voorlezen, feitenkennis, rekenkunde). Heel leuk om te zien en horen. Na hard werken was er ook nog tijd voor een gezelschapspelletje en aan het einde van de dag kon ik weer eens ouderwets schriften nakijken en af en toe even grinniken om aparte vondsten. Er was goed gewerkt vond ik en ik heb echt genoten van deze dag.