week 30 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu week 30 - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Teja Schrijver - WaarBenJij.nu

week 30

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Teja

28 Juli 2008 | Frankrijk, Parijs

Week 30: Het is de hele week prachtig weer geweest, ook zaterdag en zondag konden we lekker zwemmen en zonnen terwijl de voorspellingen onweer en regen beloofden. We werkten weer wat in de tuin, deden boodschappen en we hadden ook nog een heerlijk etentje bij en met vrienden en vrienden van vrienden. En nu nog zien dat ik het recept van Wil te pakken krijg! Aart had bijna de hele week twee maatjes om op tv naar de Tour te kijken, ook erg gezellig. De groene hagedis blijkt hier niet de enige te zijn, woensdag zagen we een kleiner exemplaar (maar nog wel altijd veel groter dan de bruine) en toen we vrijdag wat takken gingen verbranden kwam daar onderuit nummer 3 kruipen die een plekje zocht tussen wat oude planken en stenen zodat ik een mooie foto kon maken. Dat het voorjaar erg koud geweest is blijkt uit allerlei verschijnselen zoals weinig fruit aan de bomen en tot nu toe bijna geen enkele vlinder. Inmiddels is de vlinderstruik volop in bloei en vandaag (zondag) zagen we er toch wel een stuk of 10 die honing kwamen snoepen. In de tuin zijn wel vaker opmerkelijke dingen te zien, tijdens het knippen van de peterselie zag ik mieren slepen met dode vliegende mieren, het was een komisch gezicht, zo’n vliegende mier is veel groter dan een gewone en lijkt een beetje op een deltavlieger waar de wind mee speelt zodat de bestuurder omrolt, dat gebeurde ook steeds met de mieren, maar ze lieten zich niet uit het veld slaan, krabbelden overeind en sleepten hun prooi weer verder mee naar het nest. Omdat de pruimenbomen niets opleveren om jam mee te maken heb ik m’n toevlucht genomen tot abrikozen van de markt + rabarber, het resultaat is erg smakelijk geworden. Zondagavond laat kwamen Arja en Mattijs aan na een voorspoedige reis, de komende week zijn we hier dus met z’n vieren.

Teja

Nu ik gestopt ben met werken gaan mijn man (Aart) en ik reizen maken met onze camper. In april vertrekken we voor 6 weken richting Portugal en in maart gaan we eerst nog even naar Frankrijk. Maar ook in Nederland zijn we nu en dan op stap en als we iets interessants meemaken volgt daarvan verslag. We hopen dat nog veel reizen zullen volgen maar die zijn nog niet gepland. Op de website wil ik vertellen waar we zijn en wat we zien en meemaken. De leerlingen van de school waar ik gewerkt heb (De Taaltuin in Schiedam) kunnen zo volgen waar ik heen ga en wat er allemaal in Europa (en later ook daarbuiten) te zien is.

Actief sinds 16 Feb. 2008