3e week verbouwing
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
07 November 2008 | Frankrijk, La Chazotte
Dinsdag: Pas rond 9.30 uur komen er twee man om te werken. Er gebeurt niets spectaculairs, de dakgoten worden geplaatst, boven de hoogste ramen wordt een afwerkbalkje gemonteerd en tenslotte worden de steunen die de wanden boven eerst rechtop hielden nu verwijderd. Ondertussen hebben wij boven het zaagsel en andere troep van de vloeren geveegd. ’s Middags is het gaan regenen en de voorspellingen zijn ook slecht.
Woensdag: Vannacht heeft het veel geregend, dus staan er weer fikse plassen op het zeil. Vandaag gaat het dan toch gebeuren, de dakpannen gaan erop. Aan de achterkant worden de oude hergebruikt en aan de straatkant komen spiksplinternieuwe. Rond een uur of 11.00 klinkt er een flinke klap, er blijkt een stapeltje pannen gevallen te zijn, dwars door de panlatten en het doek. Dat wordt weer gerepareerd. De achterkant is vroeg in de middag klaar,voor de dakramen zijn stukken uitgespaard. Daarna de voorkant, ook hier glijdt af en toe een pan naar beneden tijdens het leggen, maar dat geeft alleen een deukje in de dakgoot. Om 17.30 uur is de werktijd ten einde, helaas is er nog een smalle strook pannen die ontbreekt (aan de voorkant). Wij hebben tijdens de droge periodes vandaag weer veel sloophout verwerkt en gaan nu nog even dweilen, de “oogst”: 2 emmers vol .
Donderdag: Van één van de werknemers krijg ik een briefje met een telefoonnummer van de menuisier (ook een timmerman maar dan van fijner werk) en de vraag of ik die kan bellen voor een afspraak over de ramen en verven. Ik probeer nog hulptroepen in Nederland te rekruteren maar krijg helaas nul op het rekest. Dus bel ik maar zelf en het lukt redelijk om te volgen wat de bedoeling is. De (hoge)ramen moeten voor het plaatsen geverfd worden, maar de vraag is met welke soort verf en welke kleur. We spreken af dat ik de verf meegeef en dat woensdag a.s. de ramen dan geplaatst worden. Het restje pannen is snel gelegd. Ik vertel van “pannenbier” in Nederland en de 3 mannen die er vandaag zijn willen wel meedoen aan deze traditie. Daarna worden de stellingen, die voor en achter het huis stonden, afgebroken. ‘s Middags worden de regenpijpen aan de dakgoten gemonteerd en de randen onder de oversteek (voor en achter) worden met kleine plankjes afgewerkt. Op wat details na is de klus geklaard. Daarom wordt er opgeruimd (behalve het sloophout en ander afval) en vertrekt de ploeg. Ook de schuine dakramen komen pas volgende week. Als de ramen geplaatst zijn moet de trap nog gemonteerd worden. Nu is er dus even bouwpauze.
12 November 2008 - 05:04
Arja En Mattijs:
Tjee, wat ziet het er al goed uit, en GROOT!
Erg nieuwsgierig, maar waarschijnlijk duurt het nog ff voor wij het kunnen zien...
Veel plezier nog daar, met hopelijk ook wat mooie dagen.
Groetjes, A&M