week 10
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Teja
07 Maart 2009 | Frankrijk, La Chazotte
Week 10: Nu onze reis naar o.a. Egypte afgelast is vanwege een deelnemerstekort gaan we naar ons huis in Frankrijk, werk genoeg te doen daar. Als we zondag in La Chazotte aankomen blijkt de watermeter kapot gevroren, het glas staat omhoog als een ijsschots en als ik het kraantje opendraai spuit het water erdoor omhoog. Gelukkig hebben we in de camper een aardige watervoorraad, die tappen we over in pannen en kannen. We hebben ook altijd wat flessen water en het toilet doorspoelen doen we met water uit het regenvat. Mijn maandag begint dus met een telefoontje naar “Saur” (onze waterleverancier) en om 10.00 uur meldt de monteur zich al. We krijgen een nieuwe watermeter, helaas niet meer zo’n robuust koperen geval, maar eentje van kunststof. Binnen een kwartiertje is de klus geklaard en kan de kraan weer open, heerlijke luxe besef je dan weer. Dinsdag begint heel mistig maar ’s middags zitten we zowaar in het zonnetje op het terras voor het huis waaraan we vorig jaar zo hard gezwoegd hebben. Aart is druk in de weer met de verticuteerhark, kruiwagens vol mos haalt hij uit het gras. Woensdag regen en natte sneeuw (brrrr) maar gelukkig kunnen we de volgende dag weer naar buiten het meer ligt er als een reusachtige spiegel bij. Aart wil graag een groentetuintje en we zijn druk met grond verplaatsen, spitten en een afscheiding maken zodat de grond niet “wegloopt”. Voorlopig zijn we daar nog wel even zoet mee. En verder heerlijk veel tijd om te lezen, voorlopig is mijn stapeltje nog 40 cm hoog!!!!